De sleutel naar rust zit in jezelf

ILONA HARMEIJER

Laat je ego een stapje terug doen

Ik coach graag op een verdiepende manier. Je hebt een hoofd met gedachten en overtuigingen, een lijf met spanningen, gevoelens, blokkades en emotionele patronen … en om jezelf te helen of te resetten kijk ik naar het geheel … naar je lichaam, ademhaling, spieren, houding, bewegingen, gedachten, beelden, gevoel, … 

 • Wat voel je in je lichaam? 
 • Waar voel je spanning? 
 • Hoe voelt die spanning aan? 
 • Wat doet dat met je lichaam?
 • Hoe diep is je ademhaling? 
 • Hoe voelt je hartslag aan?
 • Welke gedachten zijn op de voorgrond?
 • Herken je deze gevoelens
 • Wat betekent rust voor jou?
 • Wanneer voel je rust?
 • Hoe vaak neem je rust?

Het is een prachtige manier om je terug in contact te brengen met jezelf … in zachtheid, puur en oprecht, met veel respect en liefde, tastbaar en zonder HocusPocus …. gewoon om je gevoel aan te raken, om te kunnen ervaren wat er werkelijk gebeurt diep vanbinnen én om te kunnen helen.

Tijdens mijn coachsessies gebruik ik het hart als werkruimte. Door jezelf te ontmoeten hierin open je de poort tot leren, wijsheid en transitie. Je hart geeft je focus en richting en heeft weet van zaken die je soms lastig met elkaar kunt verbinden. Het zet verlangen om in willen en laat je spreken, ook als je ergens geen woorden voor hebt. En als je eenmaal dat wat pijnlijk is onder ogen hebt gezien, dan weet je hart wat je te doen staat.

Deze helende reis waarin je jezelf vanuit je hart ontmoet zal je veel inzichten en kracht geven om je innerlijke kompas te kunnen blijven volgen!

Deze technieken worden gebruikt tijdens een coach gesprek en in een ontspanningssessie, waarbij ik me een uurtje volledig focus op jou … om je lichaam te verzachten, stilte te creëren in je hoofd om rust te vinden in jezelf, op elk niveau.


De technieken

Ademhaling

Onderbewustzijn / Intuïtie

Visualisatie 

Energetisch Lichaamswerk 

Emotioneel Lichaamswerk

Innerlijk Kind werk

Innerlijke Ikken


Korte uitleg …

Eerst eens ademen

Ademhalen is één van de meest essentiële processen van het lichaam. We ademen constant en ritmisch, vergelijkbaar met het kloppen van het hart. Ons hartritme kunnen we niet aanpassen, onze ademhaling wel.

De adem wordt ook wel de verbinding tussen lichaam en geest genoemd. Als het denken onrustig is, is de adem dat ook. Als we echter met aandacht bij onze ademhaling zijn, kan het denken tot rust komen.

Daarom beginnen we altijd met je een correcte ademhaling aan te leren. Naast verschillende admhalingstechnieken, maken we ook gebruik van bepaalde ontspanningstechnieken om je ademhaling automatisch dieper en rustiger te krijgen. Je kunt op deze manier ervan bewust worden wat er gebeurd in je lichaam en geest, hoe ze samenwerken en hoe belangrijk rust is.


Vragen?