Vanbinnen → uit

Waarom werken we met verschillende technieken naast LifeCoaching? Heel simpel …  Je hebt een hoofd met gedachten en overtuigingen, een lijf met spanningen, gevoelens, blokkades en emotionele patronen en wil je op een effectieve manier aan jezelf werken en bepaalde patronen doorbreken of veranderen, dan zullen we naar het geheel moeten gaan kijken … naar lichaam, ademhaling, spieren, houding, bewegingen, gedachten, beelden, gevoel, … 

De technieken die we hiervoor gebruiken zijn geen wondermiddel, maar wel een fantastisch hulpmiddel om op een luchtige manier en zonder HocusPocus je terug in contact te brengen met jezelf. Diep van binnen weet jij zelf wat goed is voor jou … kunst is om beter naar jezelf te luisteren

Welke methode het beste is voor jou, hangt af  van wie je bent en hoe jij in het leven staat en op welke manier jij wilt werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling of aan jouw mentale, emotionele of fysieke welzijn.

Het grote voordeel van deze technieken is, dat ze je leren te ontspannen en tot rust te komen of rustiger te worden. … 

Als spanningen de bovenhand nemen en je dagelijks doen en zijn beïnvloeden, is het tijd om iets te veranderen. Dan is het tijd om op de rem te trappen en eens stil te staan bij wat je nodig hebt en vaak is dit simpelweg rust, iets wat net zo belangrijk is als gezond eten en sporten. Het is de pauze die ons lichaam en geest nodig heeft om goed te kunnen functioneren en om ons goed te voelen. 

Deze technieken passen  we dus niet enkel “therapeutisch” toe, maar ook als ontspanningssessie, waarin we je leren rust, ontspanning en stilte terug te vinden in je leven. Je leert je weer verbinden met jezelf en in te zien hoe belangrijk rust is, hoe belangrijk het is om alle prikkels even uit te zetten en beter naar jezelf te luisteren. Het is het oplaadmomentje dat je nodig hebt om bij jezelf te blijven en om je innerlijk kompas te zien en te kunnen volgen!


Onze technieken

Ademhaling

Relaxatie / Ontspanning

Hypnose

Visualisatie 

MeditatieTechnieken

Emotioneel Lichaamswerk

Innerlijk Kind werk

Innerlijke Ikken


Korte uitleg …

We hebben allemaal verschillende delen die onze persoonlijkheid vormen en deze hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. We noemen dit ook wel de “Innerlijke Ikken”

Met deze techniek gaan we letterlijk in gesprek met deze verschillende delen en wordt je uitgenodigd om jezelf fysiek te verplaatsen. Het zorgt voor een heldere kijk op situaties. Het is een confronterende, ontroerende en plezierige ontmoeting met jezelf.


Vragen?

Wil je meer informatie over een techniek? Leuk, ik hoor het graag! Groetjes Ilona