Leer anders vasthouden

Hoe vaak zeggen we niet “Laat het toch los”, “Ga gewoon verder met je leven”, “Laat het achter je”. Makkelijker gezegd dan gedaan!

Proberen iets los te laten is eigenlijk vechten tegen iets wat je vasthoudt. Vechten tegen een emotie die je vasthoudt omdat je niet durft te voelen, zoals pijn, verdriet, eenzaamheid, woede .. 

Vechten tegen je emoties of vluchten van je emoties heeft totaal geen zin. Je denkt waarschijnlijk dat je het niet voelt als je het niet aanraakt, maar je verdringt het dieper en dieper, waardoor het uiteindelijk zelf een weg gaat zoeken om gevoeld te worden, om aangeraakt te kunnen worden, om te kunnen helen.

Gevoel laat zich niets vertellen. Ook schikt het zich niet naar jouw agenda; je kunt dus niet rationeel besluiten wanneer het voorbij moet zijn. De oplossing die je zoekt, ligt precies in het tegenovergestelde van loslaten, namelijk in aanraken en accepteren

Door het aan te raken verzacht je het gevoel. Loslaten betekent niet weg, het is een veranderproces om de emotie die erop plakt te verzachten, zodat je er een soort van rust of acceptatie in vindt, waardoor datgene wat je los wilt laten anders wordt vastgehouden, oftewel een plaatsje krijgt in je leven.

Loslaten is een helende reis, ieder op zijn eigen tempo en op een andere manier.


Wil je graag iets loslaten

Gedachten of gevoelens die zich blijven herhalen

Een nare gebeurtenis of een vervelende periode uit je leven 

Angst, onzekerheid of gebrek aan zelfvertrouwen

Een bepaalde persoon die je graag zag of juist niet 

Iemand waar je afscheid van hebt moeten nemen

Nodeloze pijn die je met je meedraagt


Loslaten gaat vanzelf als je het juiste vasthoudt.

Vasthouden gaat vanzelf als je het juiste loslaat


Vragen?

Geen vraag is te veel ….