+32 496 51 86 34 info@sadt.be

Verontschuldig je nooit voor wie je bent en waar je voor staat!

Als kind wordt je al op jonge leeftijd op de rolband van onze huidige perfect presterende en veeleisende maatschappij gezet. Door haar snelheid wordt je in je prilheid meegenomen en verlies je het pure contact met jezelf. Onbewust word je gevormd en beschouw je dit als normaal. Voor je het weet stap je op een nog snellere rolband en ben je vertrokken in het volgende veeleisende en verwachtende proces.  

Tijdens de rit veroorzaken je gevoel en geweten innerlijke conflicten, waar je eigenlijk door de alle drukte geen tijd voor hebt om bij stil te staan, misschien weet je ook niet hoe. Naarmate de rolband sneller en verder gaat, besef je dat er iets in dit verhaal niet klopt, maar wat, waarom en hoe?

Gun jezelf tijdens deze snelle rit van je leven ook een moment om eens bewust te zijn. Doe een stap opzij en haal eens goed adem. Sta je eigenlijk wel op de juiste rolband? Is dit wel jouw proces? Ga je wel de juiste kant op? 

In onze maatschappij, waarin met name een beroep wordt gedaan op onze mentale vermogens, gaan gelukkig steeds meer mensen inzien dat dit slechts een beperkt en eenzijdig perspectief geeft. Steeds vaker streven mensen naar zingeving in hun leven en zij we er ons steeds meer van bewust dat ons lichaam en geest een eenheid vormen.  Je bent een hoofd met gedachten en overtuigingen, een lijf met spanningen, gevoelens, blokkades en emotionele patronen. Diep van binnen weet jij zelf wat goed is voor jou, kunst is om beter naar jezelf te luisteren.

Tijdens onze sessies maken wij gebruik van veelzijdige technieken voor een diepgaand en duurzaam resultaat. Wij focussen ons op lichaam en geest en werken aan de samenhang van het fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspect van je zijn op een hele nuchtere manier en zonder HocusPocus.

Welke methode het beste is voor jou, hangt af  van wie je bent en hoe jij in het leven staat en op welke manier jij wilt werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling of aan jouw mentale, emotionele, fysieke of spirituele welzijn.

Onze Technieken …

 • Ademhalings- en ontspanningsTechnieken
 • GespreksTechnieken
 • Hypnose
 • Visualisatie
 • MeditatieTechnieken
 • Emotioneel Lichaamswerk
 • Energetisch Lichaamswerk
 • Innerlijk Kind werk
 • Innerlijke Ikken
 • Bodydrum Release 
 • Outdoor Coaching
 • ChatCoaching
 • Coaching met paarden

Korte uitleg 

Ademhalen is één van de meest essentiële processen van het lichaam. We ademen constant en ritmisch, vergelijkbaar met het kloppen van het hart. Ons hartritme kunnen we niet aanpassen, onze ademhaling wel.

De adem wordt ook wel de verbinding tussen lichaam en geest genoemd. Als het denken onrustig is, is de adem dat ook. Als we echter met aandacht bij onze ademhaling zijn, kan het denken tot rust komen.

Daarom beginnen we altijd met je een correcte ademhaling aan te leren.

Naast verschillende admhalingstechnieken, maken we ook gebruik van bepaalde ontspanningstechnieken om je ademhaling automatisch dieper en rustiger te krijgen. Je kunt op deze manier ervan bewust worden wat er gebeurd in je lichaam en geest, hoe ze samenwerken en hoe belangrijk rust is.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze techniek, neem dan contact met ons op.

Coaching bestaat uit verschillende technieken en één daarvan is gesprekstechnieken. Door goed te luisteren, te vragen, samen te vatten, door te vragen, te spiegelen, te herhalen en te confronteren wordt je uitgedaagd verder te denken. Op deze manier ga je door de troebele laag van de oppervlakkige gedachtengangen, worden blinde vlekken zichtbaar en krijg je inzicht of verheldering.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze techniek, neem dan contact met ons op.

Hypnose is enorm krachtig medium om bepaalde therapie-, groei- en veranderprocessen te versnellen of te verbeteren in positieve zin!  Het is een techniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van trance. Deze Trance is een alledaags verschijnsel, je kunt dit vergelijken met dagdromen of zo opgaan in een spannend boek, dat je de omgeving vergeet. Je slaapt niet, maar verkeert in een dromerige waaktoestand, waarbij je de volledige controle over je geest en lichaam behoudt. Een diepgaande staat van rust en ontspanning, waarbij je toch alert blijft. De wereld om je heen is op dat moment even minder belangrijk.

Wij kunnen je uit eigen ervaring oprecht vertellen dat hypnose een hele aangename ervaring is en dat je met de kracht van woorden of met de kracht van een voelbare rust mee wordt genomen naar binnen, in jezelf, in een ontspannen staat van zijn, bewust aanwezig en toch in een aangename stilte …  

Op een aangename manier stap je in je onderbewustzijn, dat deel van je geest, waar gedachten, gevoelens, patronen en herinneringen zijn opgeslagen … het deel dat ons creëert en eigenlijk ons psychische motortje is …

Door contact te maken met deze kracht en je mee te laten nemen in haar eigen ritme en tempo, krijg je op een veilige manier inzicht in bepaalde denkpatronen, ervaringen en gevoelens, die jou belemmeren en verstoren en leer je dit te doorbreken en te veranderen.

Kan ik wel in hypnose? Ongeveer 90% van de bevolking is diep hypnotiseerbaar, slechts 10% ervaart een minder diepe trance. De beleving van de trance staat los van het resultaat! Hypnose is een vorm van concentratie wat je kunt trainen en wat ook verbetert. Belangrijk is het vertrouwen in deze techniek en in ons, maar dat geldt voor alles wat je doet.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze techniek, neem dan contact met ons op.

  

Visualiseren is eigenlijk je iets voor je geestesoog laten verschijnen. Visualiseren doen de meeste mensen al heel vaak, alleen zijn we ons er niet bewust van. Met je zintuigen neem je veel meer in je op dan je je bewust bent. Dat is maar goed ook, want anders zou je gek worden! Veel hoog sensitieve mensen krijgen veel meer prikkels binnen dan anderen, wat heel verwarrend kan zijn.

Visualisatie geeft je inzicht in je situatie waardoor je die veel beter gaat begrijpen. Het is een krachtige manier om helder en oprecht naar jezelf te kunnen kijken.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze techniek, neem dan contact met ons op.

Meditatie is een manier van focussen en van kracht putten uit de stilte.

Echte stilte betekent echt diep in jezelf gaan naar die plek waar er niets gebeurt, waar je het denken, tijd en ruimte overstijgt. Je gaat in een nieuwe dimensie van het niets. Er is geen goed of slecht, gewoon puur rust, stilte, verbinding met jezelf en met die stilte.

Er zijn veel verschillende technieken, voor ons is het belanrgijk die stilte te vinden op welke manier dan ook.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze techniek, neem dan contact met ons op.

Ons lichaam is een belangrijk aspect in je gevoelsbeleving. Via je lichaam wordt je bewogen, geraakt en aangeraakt, lichamelijk, cognitief, emotioneel en spiritueel.

Hoe meer je in je lichaam aanwezig bent, je ervan bewust bent en voelt, hoe meer je in contact bent met jezelf en de ander.

Het is een techniek om je lichaam te leren kennen en te begrijpen wat er gebeurd, wat je voelt, wat je prikkelt, wat je onaangename gevoelens geeft, welke patronen je lichaam heeft, wat je vasthoudt … je wordt je bewust van wat je eerder nog niet voelde.

Het leert je open te staan voor je gevoeligheid, voor de rijkdom aan sensaties en emoties. Je leert je emoties voelen, accepteren en uiting geven aan wat er in je leeft. Je leert om steeds beter je verstand en je bewustzijn erbij te betrekken. Kortom je wordt je bewuster van signalen en van jezelf.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze techniek, neem dan contact met ons op.

Energetisch werken kan met hypnosetechnieken en met aanraken. Hoe vaak pakken we ons zelf niet vast als we ergens pijn hebben of leg je je arm om iemand heen om een veilig gevoel te bieden? Hoe vaak kun je zonder woorden en slechts met een hand iemand troosten of hulp bieden?

Energetisch werken werkt helend is een een vorm van Healing. Healing betekent ‘genezing’ of ‘heel worden’ en is er in vele vormen o.a. reiki, magnetiseren, Sat Nam Rasayan etc. Het is een manier om dichter bij jezelf te komen, contact te maken met jezelf om zo het evenwicht van je mentale, emotionele, fysieke en spirituele welzijn te herstellen.

Het is een hele pure en eerlijke manier om de energie letterlijk te voelen stromen en een mogelijkheid om een pure vorm van ontspanning te voelen.

Het is een manier om aan jezelf te werken om te kunnen voelen wat je ziel je wenst duidelijk te maken. Het is een manier om inzichten te krijgen in jezelf, in wie je bent op dit moment in je leven en wat je voelt. Het helpt je om zaken die je niet langer nodig hebt en die nu een ballast vormen in je leven los te laten, waardoor er ruimte gemaakt kan worden om verder te groeien, te leren en bewuster te worden.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze techniek, neem dan contact met ons op.

Het innerlijk kind is een deel van jezelf uit je kindertijd. Het deel dat ervoor zorgt, dat bepaalde gevoelens nog steeds een grote rol spelen in je dagelijks leven.

Soms is het nodig om in contact te komen met dat deel van jezelf om patronen waar je nu mee geconfronteerd wordt zichtbaar te maken, te herkennen en te begrijpen en om ze te kunnen verwerken en plaatsen, waardoor je jezelf “bevrijdt” en vooruit kunt op de juiste manier.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze techniek, neem dan contact met ons op.

We hebben allemaal verschillende delen die onze persoonlijkheid vormen en deze hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. We noemen dit ook wel de “Innerlijke Ikken”

Met deze techniek gaan we letterlijk in gesprek met deze verschillende delen en wordt je uitgenodigd om jezelf fysiek te verplaatsen. Het zorgt voor een heldere kijk op situaties. Het is een confronterende, ontroerende en plezierige ontmoeting met jezelf.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze techniek, neem dan contact met ons op.

Body Drum Release is een lichaamsgerichte werkwijze waarvan de positieve effecten als snel merkbaar zijn. Je hoeft er zelf niets voor te doen. Door het afwisselend zachtjes trommelen op de linker- en rechterkant van het lichaam, ga je automatisch uit je hoofd en zak je in je lichaam. Het brengt je lichaam letterlijk in trilling, waardoor gevoelens, emoties, gedachten en stress lostrillen. Het woord ‘release’ betekent letterlijk bevrijden en loslaten. Het helpt je om te ontspannen, iets los te laten of inzichten te krijgen of juist afstand te nemen van iets wat speelt.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze techniek, neem dan contact met ons op.

Naar buiten, de natuur in, de wind door je haren en de zon op je gezicht. Deze vorm van coaching zorgt voor meer beweging in mentale- en emotionele processen. Het gelijktijdig lopen en praten verbindt hoofd en lichaam, verstand en het gevoel.

Het is een manier van coachen die gebruik maakt van al je zintuigen en tevens je creativiteit aanwakkert om gedachten, gevoelens, gedrag en patronen zichtbaar te maken, te herkennen en te veranderen.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze techniek, neem dan contact met ons op.

Chatten heeft veel voordelen, omdat je geconcentreerd bezig bent met het uitschrijven en juist verwoorden van je gedachtengangen en emoties in je eigen veilige omgeving.

Chat Coaching is een digitale snelweg om diepgaander inzicht en/of om intense ondersteuning te verkrijgen om je op de juiste en meest efficiënte manier te kunnen ontwikkelen of om je doelen te kunnen realiseren.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze techniek, neem dan contact met ons op.

Paarden communiceren non-verbaal, oftewel met hun houding, gedrag en uitstraling. Zoals ze op andere paarden reageren, reageren ze ook op mensen. Ze reageren vanuit hun natuur op de spanning en uitstraling die dit ‘nieuwe kuddelid’ met zich meedraagt. Spelenderwijs worden je denken en voelen met elkaar verbonden. Zodra het paard merkt dat er geen verschil meer bestaat tussen hoofd en hart, zal het dit ook bevestigen door ontspannen bij je te komen staan.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze techniek, neem dan contact met ons op.