Schrijven is de sleutel van wijsheid die je vindt in jezelf

Ilona Harmeijer

Schrijf jezelf naar beter

Schrijven kan je helpen om dingen te verwerken en achter je te laten. Door het uitschrijven van je verhaal, verwoord je onbewust gevoelens die er al veel te lang in zitten, ver weg gestopt en misschien wel onaangeraakt. Maar schrijven werkt ook helend als je wel al “iets” hebt aangeraakt, maar nog geen verandering of juiste verbetering voelt. Ergens zit er nog iets diep verstopt, waar je door het schrijven vaak wel dichter bij kunt komen.

Schrijf me je verhaal, ongecensureerd en volledig, in alle eerlijkheid, puur en oprecht. Het gaat er niet om dat het mooi is, foutloos, beleefd of vriendelijk … nee het gaat erom dat je alles naar boven haalt en eruit schrijft. Alles!

Laat onnadenkend je hand de pen gebruiken of je vingers het toetsenbord aanraken. Laat je hand, je onderbewustzijn het werk maar doen. Gewoon blijven schrijven totdat je klaar bent.

Als je “klaar” bent, mail je me je verhaal en ontvang je van mij een feedback met vragen of opmerkingen. Door op mijn vragen te reageren, schrijf je verder in je eigen verhaal en ga je er onbewust dieper op in. Zo gaan we door totdat het helder is voor je. Totdat je misschien antwoorden of inzichten hebt of je ergens beter bij voelt.

Dit schrijvend coachen, oftewel coachen zonder praten kan eenmalig zijn om iets van je hart te schrijven, maar om het juiste effect te hebben, is het beter om een traject aan te gaan. Op deze manier kunnen we ergens naar toe schrijven, iets helemaal eruit schrijven of iets verwerken. Natuurlijk zijn deze schrijfsessies heel goed te combineren met de reeds lopende coachsessies.

Schrijven een manier is van praten zonder onderbroken te worden en schept daarnaast orde in de chaos.


“Regels”

Zoek een veilige ruimte in huis waar niemand je kan storen

Zet alle telefoons uit

Schrijf 2 keer per week op een vast moment max 1 uur

Doe iets ontspannends na het schrijven (onkruid wieden, bloemschikken, puzzelen of wandelen)

Zomaar emoties van je af schrijven lost niets op. Doe er iets mee, laat ze nalezen door de juiste persoon om je pijn aan te raken en een manier te vinden om er mee om te kunnen gaan


Vragen?