Ik motiveer je graag naar beter

Ik ben een gelukzak eerste klas om te mogen leven met geweldige vrolijke lieve mensen om mij heen, die me telkens laten zien hoe mooi het leven is, in een prachtige omgeving, waar ik helemaal tot rust kom en elke dag mag doen wat ik het liefste doe,  waardoor ik nooit het gevoel heb dat ik moet werken! 

Klinkt dit “too good to be true”? 

Toch niet! Dat betekent niet, dat er nooit iets fout of mis gaat, maar je kunt je door tegenslagen omlaag laten trekken of er lering uit trekken. Ik denk dat de tweede optie altijd de beste is.

Wat me opvalt is, dat we tegenwoordig veel als vanzelfsprekend aannemen, terwijl ik inmiddels wel geleerd heb dat niet alles zo vanzelfsprekend is. Niet iedereen heeft een liefdevol thuis. Niet iedereen ziet de kansen die men krijgt. Mensen met een handicap of ziekte beleven de wereld en het leven op een heel andere manier dan wij gewoon zijn. Hoe vanzelfsprekend is het, dat een bedrijf ervoor zorgt dat haar werknemers zich kunnen ontplooien of, nog veel belangrijker, zorgt dat haar werknemers elke maand hun loon kunnen krijgen?  

Dingen veranderen, mensen veranderen en hoe ga je met die verandering om? Dat is iets wat mij altijd geïnteresseerd heeft. Begonnen als docent in het buitengewoon onderwijs, daarna in de im- en export heel veel geleerd en nu alweer ruim 15 jaar ervaring in training en coaching van mensen.

Mijn specialiteit ligt in het motiveren en begeleiden van mensen. In groepen, veel op het gebied van communicatie, klantgerichtheid, omgaan met conflicten en agressie en assertiviteit. Ook bij een organisatie die van koers verandert kan ik een meerwaarde zijn. Zodra de koers bekend is, krijg ik de mensen mee en enthousiast op het nieuwe pad.

Wat ik heel belangrijk vind is, dat je de taal van de toehoorder spreekt. Zorg dat je jouw boodschap kan overbrengen op een manier die een ander aanspreekt, waardoor het gaat leven voor de ander. Op deze manier  krijg je een ander heel makkelijk mee in datgene wat jij wilt. Het uitgangspunt is altijd: “what’s in it for me?” Zorg dat je de dingen doet die voor jou belangrijk zijn, die jouw leven makkelijker maken, dat is de grootste drijfveer voor verandering. Maak dat helder aan de ander en hij verandert!

Ik hoor graag van je als je meer wilt weten over een training

Enthousiaste Groet, Chris Halmans


Stel een vraag

Wil je meer info over trainingen? Laat het me weten!